Dekorativni kamen

Dekorativni kamen na zidu je hit u enterijerima i eksterijerima već duže vreme. Skoro da je neizbežan u dekorisanju modernih enterijera. Razni oblici, teksture i boje čine ga iskoristivim u skoro svim enterijerima. Postoje različite vrste kamena od prirodnog ili veštačkog materijala. Kako znati za koju vrstu kamena se odlučiti?

Prostorija u kojoj želite da postavite dekorativni kamena diktira vrstu za koju se trebate odlučiti. U dnevnom boravku, dekorativni kamen se postavlja na dominantnom zidu odnosno na zidu koji je vizuelno najistaknutiji. U ostalim prostorijama se najčešće upotrebljava kao detalj, pa je onda potrebno sa pažnjom izabrati pravo mesto gde ga postaviti ( uglovi, stubovi, delovi zida…). Ukoliko je soba prostrana, a zid na koji ga postavljate velike površine predlažemo da kamen bude krupnije strukture, a boje koja će vam se uklopiti sa ostatkom nameštaja. Imajte u vidu da tamnije boje na velikoj površini mogu vizuelno dosta da smanje prostoriju.

Naravno, stvar je ličnog izbora koliko zidova ćete prekriti kamenom i u kojoj boji, ili ćete se igrati sa kombinacijom kamena i boja. Bitno je da se to vama dopada, i da prostroriju u kojoj ćete vi boraviti vama bude prijatna.

Pored unutršnjih prostorija, neretko se dešava da se ljudi opredele da kamen postave u kupatilo. Samim tim od svog kupatila možete napraviti svoj lični spa centar. Dekorativni kamen se u kupatilima pokazao kao odličan izbor, ali pri kupovini kamena svakako bi bilo dobro reći da je namenjen za kupatilo, iz razloga što ne može svaki kamen jednako da trpi vlagu.

I pored zaštite koja se obavezno premazuje preko kamena obavezno je napraviti i dobar izbor kamena.

Isto važi i za kamen koji se koristi za spoljno dekorisanje objekata.

Svakako, ukoliko niste sigurni gde i koji kamen bi bilo najbolje postaviti, pozovite nas. Tu smo da vam damo savet pri izboru kako bi vaš dom izgledao najbolje što može. Vaš Arion tim!